29/11/2010 tarikh keramat aku jadi seorang trainee di Residence Resort Paka, Terengganu. dan ini lh kali prtma aku blogging lps 2 mgu dh start practicle ni. mmg sbk smpi xsmpt nk blogging. Hidup sbg seorang trainee ? mmg haru biru ! penat ! boring ! tertekan ! First month ni aku dpt department F&B @ Food and Beverage = keje kat restaurant hotel tu. First week shift pg, normal shift from 9 a.m till 5 p.m. skrg 2nd week shift ptg, evening shift from 4 p.m till 12 a.m. keje yg tiap2 hri aku bt lap pinggan mangkuk, set up table, clearing table, crumbling down, bt air, kms bartender. huuuuuuuuu mcm byk kn ? mmg byk pon. tmbh2 lg aku ni trainee, so mmg kaw2 la diaorg suh aku bt keje. actually aku x ksh sgt kna bt byk keje. tp yg aku pling ksh is aku kna berdiri hmpir 8 jam tanpa bole duduk ! mmg perit kaki ni. tambah2 lg aku ni chuby + cute orgnye, mmg xthn brdiri lame. tp nk xnk trpksa lh jgk. mmg aku fhm keje deparment F&B ni mmg xdpt ddk..

aku off day hri ahad. hari ni aku mc sbb sakit..senggugut ! mmg xthn la..trpksa jgk mntk cti. nsb baik bos bg cuti. thanks bos ! bercakap psl bos plak, bos aku mmg best. xgarang, sporting, memahami, baik n so on. hahahaha staff2 yg len plak ok jgk. masing2 ramah dan baik. banyak bantu aku. kire beruntung la aku ni setakat ni dpt teamwork yg ok. tp xtau la department lain plak staff nye ok ke x. tp hrp2 ok jgk la.emm dh mls la nk taip2..ksalam..