Assalamaualaikum...



Waktu aku menaip entry ni aku dalam bas menuju ke negeri sembilan dan bakal ke melaka. Holiday !!! Nanti aku update apa citanya ehh.
Apa yang penting aku baru lepas keluar dari medan peperangan peperiksaan akhir UITM. Siyes wa cakap sem ni cabaran dia lain macam. Lain weh lain...

9 subjek tambah pakej 6 final paper ! Masa aku part satu aku ada 4 paper je untuk final. Masa aku part 2 sepatutnya aku kene ambik 6 paper tapi sebabkan dapat PC (pengecualian kredit) so aku hadap 4 paper je. Sem ni xde dah nak kecuali2 sekali hadap 6 paper. Subjek sem ni pulak boleh tahaaannnnn sakit nya. Subjek paling sakit sekali aku nak faham ialah economy in hospitality. Susahhhh weh... Aku baru belajar basic.. Tak tau la manusia yang lebih mendalam belajar pasal ekonomi ni macam mana. Tabik la korang... Subjek ni ada final paper okeh... Okehhhhh

Next subjek financial. Aku ni memang dari azali zaman hang tuah lagi lemah subjek kira-kira. Xpayah nak bagi subjek finance la..bagi subjek basic matematik pon belom tentu aku boleh skor. Korang bayang lah.. Aku pernah jaga kedai ayah aku (cashier). Ada orang beli barang rm8.20 dia bagi aku note rm10. Aku boleh bagi balance kat dia rm2.80. Terbaik kan... Nampak tak betapa maju otak aku bab kira-kira. Itu baru matematik biasa tau.. Subjek finance ni xtau lah.. Paper hari tu aku main kira je. Siap boleh buat rumus sendiri plak...

Paling tak tahan sekali sem ni ELC (subjek english) blh ada final paper. Tapi ElC kali ni lain macam mabuk nya... Aku tak pernah rasa susah nya belajar subjek english sesusah sem ni. Aku tak leh nak decribe celah mana yang susah.. Tapi memang susah.. Sape pernah belajar annotated.. Citation tau la kot. Sebab aku belajar pasal benda alah ni lah sem ni.

Aku tak harap dapat dean list lagi sem ni. Memang dah tak taruh harapan. Dengan subjek yang susah ni..dengan cara aku belajar tak tentu hala ni... Gudbye dean list...

Bai bai bai....
Assalamualaikum.....




Bertolak dari Terengganu ke Johor pada 25/12/014. Sampai sana Fika ambik aku di stesen bas dan terus ke rumah dia. Lepas aku bersiap-siap, kami keluar sarapan dan aku terus c/in.
















Lepas c/in, aku tido kejap.. zzzzzzzzz dalam pukul 11 aku ambik Ain dekat bastop then terus ke JPO















Balik dari JPO, pi melantak kat Monsta Cafe dengan Anis and Adly.

















The Wedding day !!!

Pagi-pagi dalam pukul 7 aku dah sampai rumah Fika. Pagi ni majlis akad nikah dekat masjid belakang rumah dia.










































Pukul 11 lebih aku terus ke dewan untuk majlis bersanding. Tak ramai kawan-kawan poli datang sebab semua xdapat cuti and ada yang tengah final exam masa tu. Tapi still ada yang datang..














































Selamat Pengantin baru sahabat. Doa aku mengiringi perjalanan hidup kamu berdua.. Amin..


Assalamualaikum Nor Safika Binti Basir.





Selamat pengantin baru sahabat.


Antara sahabat baik aku, kau lah yang paling awal blah dari dunia bujang.
Aku tak hairan apatah lagi pelik.
Sebab manusia yang baik Allah permudahkan semua urusan dia.
Ya...kau manusia yang baik.
Tidak hiperbola kalau aku cakap kau antara sahabat paling baik yang aku pernah jumpa.


Kau sahabat penyabar.
Tika sang manusia sebok menampar emosi sesama mereka, kau tetap bersabar.
Tika sang manusia rakus dengan tomahan sesama mereka, kau tetap bersabar.


Kau sahabat yang baik.
nak tengok kau marah kawan dan sahabat? sukar sekali.
Nak tengok orang marahkan kau? jauh sekali.
Begitu sukar kata-kata marah keluar dari bibir kau.
Betapa kau tak layak menerima kata-kata marah dari bibir manusia lain.
Sebab kau sahabat yang baik.


Kau sahabat yang rajin.
Aku tak tau berapa puluh ratus kali kau basuh lipat baju aku waktu kita duduk sebilik.
Tanpa perlu disuruh, tanpa perlu diminta, tanpa perlu diarah.... baju kotor di dalam baldi sudah siap terlipat di rak baju. 
Aku tersentuh setiap kali. 
Tanpa pernah mengeluh, tanpa pernah mengadu, kau tak pernah puas buat aku tersentuh.
Sebab kau sahabat yang rajin.
Tak terbilang dengan jari tangan dan kaki berapa kali kau gosokkan baju aku untuk ke kelas. 
Setiap kali aku siap mandi, pasti baju aku untuk ke kelas sudah siap tergantung.
Tergamak kau jadi manusia serajin itu.
Tergamak kau....


Lelaki yang memiliki kau beruntung.
Emak kau beruntung mempunyai anak seperti kau.
Pak cik... saya dah nampak betapa anak pakcik menjadi manusia yang disenangi semua.. Tenanglah pakcik di sana...


Selamat pengantin baru sahabat.
Aku tak pandai bermadah.. sekadar kata-kata pengubat rindu mahu aku sampaikan.
Aku sayang kau Nor Safika Binti Basir.
Ada jodoh kita jumpa lagi......
Terima kasih kerana menjadi sahabat sebaik itu.







Assalamualaikum....



One of the activities that will be planned when tourists visit any place is hunting for food. So do I. After I picked Ain up from the bus station, we headed to Johor Premium Outlet. ( went to Johor coz attended my bestfriend wedding). It has been a long time since I have been to Johor, so I'll make sure that I would pay JPO a visit. To pevent over-eating ... bhahahahhaah I choose to ate chicken mushroom pie at JPO.

My chicken mushroom pie with rootbeer float.


It served with a lot of mushroom and chicken inside so it is worth to pay for this, plus it is soooooo delicious. You may easily get this pie at the center of JPO's food court.

This is Ain's pie. 

At night, I had my dinner at Monsta Cafe. For simple dinner, I'll just been drinking an iced caramel latte and I had a slice of strawberry cheesecake.

Monsta Cafe : sumber

My strawberry cheese cake

Iced Caramel latte

Rich with flavor and freshhness


Ain also prefer to had a slice of cake.

Blueberry cheese cake. I guess they use pistachio nut as the cake's base. I can tasted it. It give you a weird yet unique taste. However, I admit that it still have a good flavor.

can't resist to bite this again


The next day, after majlis akad nikah Fika, I went to Jusco Taman Uni to buy a pair of shoe. hahahah shopping again and food-ing again.. !!




2 slices of pizzas that I bought at Jusco